Kurum İçi ve Kurum Dışı Danışmanlık Hizmeti

Kurumlar, şirket faaliyetlerinde veya organizasyon yapısı içinde karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmek için danışmanlık hizmetlerine başvurabilirler. Kurum içi ve kurum dışı olarak adlandırılan bu danışmanlık hizmetleri, kurumların planlama ve karar verme süreçlerinde önemli rol oynarken aynı zamanda sorunların çözümü için farklı bir bakış açısı ve uzmanlık sağlar.

Kurum İçi Danışmanlık Hizmeti Nedir?

Kurum içi danışmanlık hizmeti, bir kurumun organizasyon içindeki sorunları çözmek için kendi personeli tarafından sunulan danışmanlık hizmetidir. Kurum, belirli bir konuda uzmanlaşmış bir danışmanı işe alabilir. Bu tür danışmanlık hizmetinde danışman, kurumun sorunlarını tanımlar ve çözüm önerileri sunar.  

Kurum içi danışmanlık sürecinde danışman, kurumun organizasyonunu, mevcut süreçlerini ve faaliyetlerini inceler. Ayrıca kurumun çalışanlarıyla bir araya gelir. Bunların sonucunda verimliliği yükseltmek, iş süreçlerini geliştirmek, iş birliğini ve etkileşimi artırmak gibi hedeflere bağlı olarak geri bildirim sağlar. 

Kurum içi danışmanlık hizmeti, bir kurumun kendi iş süreçleri, stratejileri, yönetim uygulamaları, organizasyon yapısı, çalışanlarının eğitim ve gelişimi gibi alanlarda desteklemeyi amaçlar. Kurum içi danışmanlık hizmeti sunan personel, genellikle kurumun öğrenme ve gelişim departmanı, insan kaynakları departmanı ya da işletme yönetimi departmanı gibi bölümlerinde görev yaparlar. Kurum içi danışmanlık hizmeti, kurumun içindeki uzmanlar tarafından sunulduğunda kurumun özelleştirilmiş ihtiyaçlarına uygun bir şekilde tasarlanabilir ve daha düşük maliyetli olabilir.

Kurum içi danışmanlık hizmeti nedir

Kurum Dışı Danışmanlık Hizmeti Nedir?

Kurum dışı danışmanlık hizmeti, bir kurumun dışındaki bir danışmanlık firması ya da uzman tarafından sunulan danışmanlık hizmetidir. Kurumun faaliyetlerini ve performansını etkileyen problemlerin tespitini ve çözümünü kapsar. Bu tür danışmanlık hizmetleri genellikle, bir kurumun dışarıdan bir bakış açısıyla iş süreçlerini analiz etmesi, yeni stratejiler geliştirmesi, işletme yönetimi konusunda destek sağlaması ve işletmenin kârlılığını artırması için kullanılır. 

Bu hizmet, bir kurumun işletme yönetimi, stratejik planlama, karar verme, iş süreçleri, organizasyon yapısı, insan kaynakları yönetimi, mali yönetim ve proje yönetimi gibi alanlarda destek sağlamayı amaçlar.

Kurum dışı danışmanlık hizmetleri, kurumların daha geniş bir perspektiften faydalanmasını sağlar. Kurumların özelleştirilmiş ihtiyaçlarına uygun bir şekilde tasarlanabilir ve hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak stratejiler geliştirilebilir.

Kurumsal Değer Yönetimi Danışmanlığı 

Kurumsal Değer Yönetimi Danışmanlığı, bir kurumun değerini artırmak için gerekli stratejileri belirlenmesini ve uygulanmasını kapsayan bir danışmanlık hizmetidir. Kurumsal Değer Yönetimi Danışmanlığı, kurumların mevcut varlık değerini korumasını, itibarını yükseltmesini ve sürdürülebilir bir büyüme hedefine ulaşmasını amaçlar. Bu amaçlara ulaşılması için bir kurumun tüm değer unsurlarını kapsar.

Kurumsal İletişim Danışmanlığı 

Kurumsal İletişim Danışmanlığı, bir kurumun hedef kitlesi ve potansiyel müşterileriyle etkileşim için kullanacağı iletişim stratejilerinin belirlenmesi, planlanması ve uygulanmasını kapsayan bir danışmanlık hizmetidir. Bu danışmanlık hizmetinde, kurumun mesajının, imajının ve hedeflerinin doğru şekilde kitlesiyle buluşturmak amaçlanır. Kurumsal İletişim Danışmanlığı, bir kurumun tüm iletişim süreçlerini ifade eder. Sosyal sorumluluk projeleri, reklam kampanyaları, sosyal medya yönetimi ve kurumsal etkinlikler vb. gibi unsurlar kurumsal iletişim danışmanlığının unsurları arasında bulunur.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Danışmanlığı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Danışmanlığı, bir kurumun toplumsal sorumluluk bilincini geliştirmek ve faaliyetlerde bulunmasına yardımcı olan bir danışmanlık hizmetidir. Bu danışmanlık hizmeti, kurumların toplumsal sorunlara karşı duyarlılığını artırmayı ve beklentiyi karşılamayı, sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamaları benimsemeyi amaçlar. Ayrıca, kurumun faaliyetlerinin topluma etkisini değerlendirir. Kurumun sosyal sorumluluk faaliyetlerinin daha etkili bir şekilde yürütülmesi için stratejiler belirler ve proje yönetimi yapar.



Danışmanlık Hizmeti Neden Önemlidir?

Danışmanlık hizmeti; sorunların çözümü, iş süreçleri ve organizasyon yapılarını gelişimi için kurumlar açısından oldukça önemlidir. Danışmanlık hizmetinin önemini aşağıda yer alan başlıklar altında ayrıntılı olarak değerlendirebiliriz:

Uzmanlık:

Danışmanlık hizmeti belirli bir konuda uzmanlaşmış profesyoneller tarafından yönetilir. Bu nedenle danışmanlık hizmeti alan kurum, alanında uzmanlaşmış profesyonellerin bilgi birikimi ve tecrübelerinden yararlanır.

Risk ve problem yönetimi:

Danışmanlık hizmeti, kurumların karşılaşabilecekleri potansiyel riskleri ve problemleri önceden belirlemelerine yardımcı olabilir. Ayrıca danışmanlar, bu riskleri ve problemleri önleyebilmek için kurumlara destek sağlarlar.

Yeni bakış açısı:

Danışman, bir kurumun sahip olduğu sorunları farklı yönleriyle analiz eder ve öneriler sunar. Bunu yaparken dışarıdan ve bağımsız olarak işleyişleri değerlendirir. Farklı ve yeni bakış açısı sorunların daha etkili bir şekilde çözülmesine yardımcı olabilir.

Verimlilik:

Danışmanlık hizmeti, kurumların verimliliğini artmasına yardımcı olur.

Doğru ihtiyaçların belirlenmesi:

Danışmanlık hizmeti alan kurumların ihtiyaçlarını ve sorunları doğru şekilde tespit edilebilir. Böylece kurumların gereksiz harcamaları azalabilir ve problemlerin çözümü için yanlış adımlar atmasını önler. 

Eğitim ve geliştirme:

Danışmanlık hizmeti sağlayan firmalar, kurumların ihtiyacı olan eğitim sürecini belirleyebilir ve planlayabilir. Kurum çalışanlarının yeteneklerine ve yetkinliklerine olumlu katkı yaparlar.

İletişim Formu

PwC çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşın

İletişim

Pazarlama ve İletişim

İstanbul, PwC Türkiye

Telefon: +90 212 326 6060