PwC ve Signavio İş Birliği
Signavio’nun Inovatif Araçlar ile Süreçlerin Optimizasyonu ve Verimlilik Artışı
SAP Signavio, basit ve sezgisel arayüzünü kullanarak iş süreçlerini düzenleme, simüle etme ve optimizasyon fırsatlarını yakalanmasında kolaylık sağlayan bir dijital platformdur. Veri madenciliği kullanarak mevcut iş süreçlerinizi analiz, darboğazlarınızı ve süreç sapmalarınızı keşfetmenizi sağlar. Uyumluluk, yönetişim, dijital dönüşüm ve değişiklik yönetimi süreçlerinizin sahipliğini oluşturmanızı sağlar.
Süreç modellemesi yapılırken; karmaşık süreçlere doğru noktadan yaklaşma, süreç paydaşlarının öznel yaklaşımlarını süreç bütününden ayıklama, kaynak olarak kullanılan verilerin doğruluğundan ve güncelliğinden emin olma, süreç ve yazılım kısıtlarını ele alma, süreç paydaşları arasında yetersiz iletişim, modelleme sırasında tutarlı notasyon ve sistemler ile entegrasyon gibi zorluklar ile karşılaşılmaktadır. Signavio bu zorlukların üstesinden gelmek için net stratejilere, sorumlu paydaşlara, doğru verilere ve uygun araçlara ulaşmanızı sağlar.
Süreç analizinde; eksik veya yanlış veri, öznel yaklaşım, karmaşıklık ve teknolojik sınırlamalar gibi zorluklarla karşılaşabilir. Bunun yanı sıra değişime dirençli ya da süreç sahipliği eksik olmayan paydaşlar da süreç analizinde istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Organizasyonel faktörler, zaman ve kaynak kısıtlamaları, başarı ölçütlerininin doğru bir şekilde tanımlanmaması ve uygun analiz tekniklerinin seçilmemesi iş süreçlerinin analizini etkiler.
Signavio, organizasyonel süreçlerin görselleştirilmesine, süreç tasarımı öncesinde, sırasında ve sonrasında iş birliği yapılmasına olanak tanır. Süreç modelleme ve görselleştirme araçları ile karmaşık süreçleri anlaşılmasına, darboğazların belirlenmesine, süreç şeffaflığının arttırılmasına ve süreç sahipliğinin belirlenmesine yardımcı olur. Signavio, farklı operasyonel süreçler ve süreç alternatifleri simüle edilip karşılaştırılarak iyileştirme alanlarının belirlenmesini sağlayan bir araçtır.
SAP Signavio, süreç madenciliğini kullanarak mevcut süreçlerin analiz edilmesine olanak tanır. Süreç madenciliği teknolojisi, iş süreçlerinin nasıl yürütüldüğüne dair gerçek zamanlı görünürlük sağlamak için temel ERP ve işletim sistemlerinden veri toplar. Veri görselleştirmeleri ve paydaşların süreçleri daha iyi anlamasına yol açar ve böylece daha akıcı ve verimli operasyonlara, düşük maliyetlere ve daha iyi kaynak tahsisine fırsat verir.
Signavio, iş süreçlerinin istenilen standartlara ve regülasyonlara uymasına yardımcı olur. Süreçlerin nasıl yürütüldüğüne dair görünürlük sağlar ve yönetişimin sürdürülmesine yardımcı olur.
Dijital dönüşüm gerçekleştiren veya gerçekleştirecek olan organizasyonlar için SAP Signavio, iş süreçlerinin nasıl dijitalleştirilebileceğine, sektör iyi uygulamalarına nasıl uyarlanabileceğine ve otomatikleştirilebileceğine dair görüş sağlar.
Süreç modelleme, iş süreçlerinin ve iş akışlarının görselleştirilmesini içerir. Süreç adımlarının, kararlarının, etkileşimlerinin, sorumluluklarının belgelenmesine ve analiz edilmesine yardımcı olur. SAP Signavio, kuruluşların iş süreçlerini BPMN 2.0'da modellemesine kullanarak tasvir eder
BPMN 2.0, organizasyonel yapıları ve sorumlulukları tasvir etmek için basit ve güçlü bir araçtır. Havuzlar ve kulvarlar kullanarak sezgisel bir temsil sunar. Süreç modellemesini deneyimli ve acemi kullanıcılar için erişilebilir hale getirir. Faaliyetlerin, kararların, sistemlerin, belgelerin ve süreç çıktılarının kategorize edilmesi, etkili bir benimsemeyi teşvik eder.
Yol haritası modelleme; bir müşterinin, kullanıcının veya paydaşın bir organizasyonun ürünleri, hizmetleri veya süreçleri ile etkileşimde bulunduğu deneyimi görselleştirmeye odaklanır. Bir kişinin ilk temasından hedefine ulaşana kadar temas ettiği noktaları ve etkileşimleri kullanıcılara sunar.
Simülasyon, organizasyonların gerçek operasyonları etkilemeden çeşitli senaryoları test etmelerine olanak tanır. Bu farklı kararların, stratejilerin veya değişikliklerin potansiyel etkisini uygulanmadan önce anlama konusunda yardımcı olur.
Süreçleri simüle etmek, potansiyel darboğazları, verimsizlikleri ve riskleri belirlemeye yardımcı olur. Simülasyonlar ile zayıflıklar ortaya çıkarılabilir ve bunları azaltmak için stratejiler geliştirilebilir.
Simülasyon aracılığıyla süreç darboğazları, kaynak kısıtlamaları ve verimliliği engelleyen diğer faktörleri analiz edilebilir. Simülasyondan elde edilen çıktılar süreçleri iyileştirmek ve kaynakları daha etkili bir şekilde tahsis etmek için kullanılır.
Simülasyon kaynak, personel, ekipman ve zaman gibi kısıtların optimal bir şekilde tahsis edilmesine yardımcı olur. Bu, kaynak kullanımının artmasına ve maliyetlerin azalmasına yol açar.
Süreçleri simüle ederek organizasyonlar, gerçek operasyonları kesmeden süreç değişiklikleri ve iyileştirmeleri deneyebilir. Bu yaklaşım, verimliliği ve etkinliği artıran geliştirmelerin tanımlanmasını hızlandırır.