Süreç Analizi

Robotik Süreç Otomasyonu (RPA), büyük ve küçük şirketlerin tüm sektörlerde faydalandığı bir teknoloji. Ancak RPA uygulamadan önce, yatırımın karşılığını almak için gerçekten otomatize edilebilecek süreçleri belirlemek önemlidir.

Mevcut Prosedürü Anlama

Şu anda uygulanan iş akışını, genellikle manuel olanları anlamak için, tüm paydaşlar ve konu uzmanlarıyla bağlantı kurmak analizin ilk ve en önemli aşamasıdır.

Baştan Sona Otomatikleştirme Kullanım Durumları

Bazı süreçlerin tüm aşamaları doğrudan kural tabanlı RPA sistemleri kullanılarak otomatize edilemeyebilir. Bu durumda OCR motorlarını ve makine öğrenimi tekniklerini entegre etmek gerekebilir.

Uygun Otomatikleştirilmiş Yapı Analizi

Belirli bir yapı ve botun net bir şekilde tanımlanan görevinin hedeflerin belirlenen standartlara ve zamanlamaya uygun olarak gerçekleşmesini garanti etmek amacıyla yapılır.

Süreçleri Alt Süreçlere Ayırma

Süreç net bir şekilde tanımlandıktan sonra, bir sonraki adım onu daha küçük, bağımsız bölümlere ayırmaktır. Bu, bitmiş ürünün yapı taşlarını oluşturur ve tüm etkinlikleri tanımamıza yardımcı olur.

Oyuncuları ve Dış Sistemleri Tanıma

Bir sonraki aşama, her potansiyel alt süreci ondan sorumlu olan kişilere ve bu süreçlere bağlı olan dış sistemlere eşleştirmektir.

RPA Araçlarının Güçlü ve Zayıf Yönlerini Belirleme

Seçilen RPA aracının yetenekleri, alt süreçleri haritalamak için kullanılır. RPA teknolojisinin kolayca karşılayamayabileceği bazı süreçler olabilir, bu nedenle bu süreçlerin risk analizi yapılmalıdır.

Akış İçin Bir Belge Oluşturma

Atölye çalışmalarının önceki aşamalarından elde edilen tüm verileri derledikten sonra, RPA mühendislik ekibi, süreci RPA botları perspektifinden inceleyen bir iş akışı belgesi oluşturur.

 

RPA Süreç Maliyet ve Zaman Değerlendirmesi

İş akışı belirlendikten sonra, ilgili süreç için RPA botunun maliyeti ve uygulama süresi değerlendirilir. Bu, paydaşların seçilen süreç için RPA'nın kullanılıp kullanılmayacağına ve şirketlerine ne gibi farklar katacağına karar vermelerine yardımcı olur.

Akış Analizi

Kaynak kodunuzu korumak için geliştirme ekibinizin kabul edilebilir kod kalitesini sürdürmesi kritiktir. Akış analizi, projenizin katı kalite ve güvenilirlik gereksinimlerini karşıladığından emin olur.

İletişim Formu

PwC çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşın

İletişim

Banu Kırklareli

Banu Kırklareli

Bulut ve Dijital, Direktör, PwC Türkiye

Telefon: +90 212 326 6060

Burak Özalp

Bulut ve Dijital, RPA Geliştirme Kıdemli Müdür, PwC Türkiye

Telefon: +90 537 360 5544

Murat  Taşar

Murat Taşar

Bulut ve Dijital, RPA Geliştirme Kıdemli Müdür, PwC Türkiye

Telefon: +90 530 370 5761

Emre Yıldıztepe

Emre Yıldıztepe

Bulut ve Dijital, Direktör, PwC Türkiye

Telefon: +90 532 731 6613

Bizi takip edin