PwC Türkiye olarak toplumda güven oluşturma ve önemli sorunlara çözüm üretme vizyonumuzla çeşitlilik, kapsayıcılık ve cinsiyet eşitliği konusunda sağlanacak gelişmelere katkı sağlamayı hedefliyor ve PwC Çeşitlilik & Kapsayıcılık modeline göre hazırlanmış bu araştırma raporunu ilgiyle okumanızı diliyoruz.
PwC Türkiye olarak PERYÖN işbirliği ile cinsiyet eşitliği perspektifinden çeşitlilik ve kapsayıcılık üzerine Şubat 2022’de gerçekleştirdiğimiz araştırmamızı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yayınlıyoruz. Birleşmiş Milletler’in “Sürdürülebilir Kalkınma için Küresel Amaçlar” taahhütleri arasında bulunan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” maddesi kapsamında, sektörden bağımsız olarak tüm istihdam sağlayan kurumların çeşitlilik ve kapsayıcılık yaklaşımını ve cinsiyet eşitliği perspektifini ana strateji ve hedefleri arasına alması kritik önem taşıyor. Yapılan birçok çalışmayla sağlanan ilerlemeye rağmen istatistiki perspektiften bakıldığında hem dünyada hem de Türkiye’de gidilecek çok yol var. PwC Türkiye olarak toplumda güven oluşturma ve önemli sorunlara çözüm üretme vizyonumuzla çeşitlilik, kapsayıcılık ve cinsiyet eşitliği konusunda sağlanacak gelişmelere katkı sağlamayı hedefliyor ve PwC Çeşitlilik & Kapsayıcılık modeline göre hazırlanmış bu araştırma sonuçlarını ilgiyle okumanızı diliyoruz.
Rapora ulaşmak için tıklayınPwC olarak çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunu; strateji ve vizyondan başlayarak, kültüre, ölçüm ve raporlamaya uzanan bütünsel bir bakış açısı ile beş boyutta ele alıyoruz, araştırmamız da bu boyutlarda katılımcıların bakış açılarını anlamak üzerine tasarlandı:
Öne çıkan bilgiler
Araştırma kapsamında hedefimiz bugünün çalışma hayatında cinsiyet eşitliği lensinden çeşitlilik ve kapsayıcılık modeli doğrultusunda çalışanların algılarını ölçerken aynı zamanda dönüşen çalışma hayatına dair
algıları da aynı lensten okuyabilmek.
Katılımcılar, şirketlerinin hedeflerinde çeşitlilik ve kapsayıcılığın stratejik olarak önemli bir yeri olduğunu düşünüyor.
Kadın katılımcılar iş dünyasının geleceği ve otomasyonun etkileri konusunda erkek katılımcılara göre daha endişeli.
Geleceğin çalışma hayatı için kritik olan liderlik ve dijital beceriler gibi yetenekleri geliştirecek eğitimler kadın katılımcılara, erkek katılımcılara kıyasla daha az oranda sağlanıyor.
Umutlar ve Endişeler Araştırması, katılımcıların gelecek beklentilerine, korkularına, mevcuttaki ve gelecekteki çalışma hayatına dair fikirlerine ışık tutuyor.
Şirketlerin başarılı olabilmesi için, çalışanlarının tam potansiyeline ulaşarak geliştireceği yeni ve dinamik stratejileri hayata geçirmesi gerekiyor.
PwC İnsan Yönetimi ve Organizasyon Danışmanlığı olarak Eşitlik, Kapsayıcılık ve Çeşitlilik konularını ücret eşitsizliği, wellbeing, kapsayıcı liderlik,...
Ülker Day
İnsan Yönetimi ve Organizasyon Danışmanlığı, Şirket Ortağı, PwC Türkiye
Telefon: +90 212 326 6369
© 2024 PwC. All rights reserved. PwC refers to the PwC network and/or one or more of its member firms, each of which is a separate legal entity. Please see www.pwc.com/structure for further details.