COP26’nın ardından

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26 Taraflar Konferansı (COP26) Liderler Zirvesi dopdolu bir gündem ve önemli mesajlarla tamamlandı.

ESG Bülteni Kasım 2021

COP26’da öne çıkan başlıklar

İki hafta boyunca hükümetler, sivil toplum, akademisyenler ve iş dünyası liderleri dünyamız için iklim değişikliği karşısında atılması gereken adımlarla ilgili pek çok paylaşımda bulundu. PwC olarak içinde yer aldığımız COP26 Zirvesi'ne dair önemli gördüğümüz çıktıları sizin için derledik.

Dokümana ulaşmak için tıklayınız

Net Sıfır Ekonomi Endeksi 2021

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) son raporunda kırmızı alarm verdi: Emisyon seviyesi bugünkü haliyle devam ederse, önümüzdeki yirmi yılda 1,5°C ısınmaya ulaşma ihtimalimiz %50. Birçok ülke bu konudaki taahhütlerini güçlendirmiş olsa da küresel ısınmayı değil 1,5°C’ye düşürmek, 2°C’de tutmayı sağlayacak kadar bile kararlı olmaktan söz edilemiyor. Bu bağlamda, bu yılın Net Sıfır Ekonomi Endeksi 2050’ye kadar 1,5°C ısınma hedefi ile uyumlu net sıfır dünyaya erişmek için gereken karbonsuzlaştırma oranını ele alırken, G20 ülkelerinin yapılması gerekene göre nasıl performans sergilediğini ortaya koyuyor.

Raporu incelemek için tıklayınız

ESG üzerine ekonomik gerçekler

Yatırımcıların, şirketlerin üstlendiği Çevresel, Sosyal ve (Kurumsal) Yönetişim (ESG) girişimlerinin açık ve net olmasına yönelik beklentileri giderek artarken, daha bütüncül, karşılaştırılabilir, güvenilir karar almaya yardımcı ESG raporlaması talep ediyorlar. PwC olarak gerçekleştirdiğimiz yeni araştırmamız, eğer şirketler bu konuda yeterli adım atmaz veya gelişimlerini şeffaf bir şekilde raporlamazsa, yatırımcıların harekete geçerek, daha aktif olacaklarını, oylama yapacaklarını ve gerekirse yatırımlarını geri çekeceklerini gösteriyor.

Raporu incelemek için tıklayınız

İletişim

Evren Sezer

Evren Sezer

Sürdürülebilirlik Platform Lideri, PwC Türkiye

Telefon: +90 212 326 6468