{{item.title}}
{{item.text}}
{{item.title}}
{{item.text}}
Herkes dijital dünyada öğrenme, çalışma ve bu dünyanın bir parçası olma hakkına sahip olmalı.
Mesleklerimiz hızla değişiyor. İş dünyasında birçok yeni rol ortaya çıkarken birçok rol de tamamen yok oluyor. Hali hazırda sahip olduğumuz yetenekler ile dijital dünyadaki meslekler ve yeni iş alanları için gerekli olan yetenekler arasındaki uyuşmazlık ise çağımızın en önemli sorunlarından biri.
Dijital yetenekleri geliştirme ihtiyacı eğitimcilerin, hükümetlerin ve işletme liderlerinin bir araya gelmesini gerektiren karmaşık bir konu.
Önümüzdeki dört yıl içinde, PwC dijital çağa uygun yeteneklerin geliştirilmesi için 3 milyar ABD Doları yatırım yapacak. Öncelikli olarak çalışanlarımızın eğitimine ve müşterilerimiz ile kuracağımız ilişkileri güçlendirecek teknolojilere yapacağımız bu yatırımla yarının çalışanlarını bugün birlikte yetiştirebiliriz. Bu süreçte, dünyayı daha dayanıklı, yetenekli ve kapsayıcı bir yer haline getireceğiz.
22.000’den fazla çalışandan geleceğe dair umut ve korkularını paylaşmalarını istedik. Çalışanlar şunları söyledi:
Aslında, çoğu çalışan yeni teknolojileri olumlu karşılıyor.
Katılımcıların en az yarısı otomasyonun riskten çok fırsat sunacağına inanıyor. Otomasyonun iş beklentilerini geliştireceğine ve onlara dijital yetkinlik kazandıracağına ya da uzmanlaşmalarına yardım edeceğine inanıyor.
Eğitim seviyesi kişilerin iyimserliğini etkiliyor. Üniversite mezunu katılımcılar teknoloji ve gelecekteki iş bulma beklentileri hakkında iyimserler ancak mevcut işlerinin önemli ölçüde değişebileceğini ya da kaybolacağını düşünüyorlar. Genç katılımcılar belirli bir teknoloji alanında yetkinlik geliştirmeyi tercih ederken, yaşlı katılımcılar ise öğrenmede ve gelişen yeni teknolojilere uyum sağlamadaki yetkinliklerini geliştirmek istiyor: